Actueel

Hoe de huidige landbouw en de hoge consumptie van vlees onze toekomstige voedselvoorziening in gevaar brengt

Om ervoor te zorgen dat in de toekomst genoeg eten overblijft om de wereldbevolking te voeden, zijn grote veranderingen nodig. Landbouwtechnieken moeten enorm worden veranderd en de hoeveelheid vlees die wij eten moet extreem worden verminderd. Als dit niet gebeurt, zal het op onze planeet niet mogelijk zijn om de hele mensheid te onderhouden. Dit …

Wat doet veganistisch eten met je lichaam?

Veganistisch eten houdt in dat je uitsluitend plantaardige producten eet. Zo eet een veganist geen zuivel, vis en vleesproducten. Steeds meer Nederlanders gaan veganistisch eten om verschillende redenen. Zo wordt men zich meer bewust van het milieu, het dierenwelzijn en onze gezondheid. Wanneer je altijd veel vlees en zuivel hebt gegeten, kan veganistisch eten een …

Vier belangrijke trends in foodservice om deze herfst in de gaten te houden

Door voedingstrends in de gaten te houden kan je redelijk goed voorspellen wat consumenten volgend seizoen op de menukaart willen zien. Volgens productontwikkelaars zal de vraag naar veelzijdige producten stijgen. Dit houdt in dat een product zowel functioneel, als een lust voor het oog moet zijn. Hierbij probeert de consument steeds vaker intense, bijzondere smaakervaringen. …

Opwarming van de aarde kan verlies van gewassen in Europa verdubbelen

Als de opwarming van de aarde doorzet volgens de huidige koers, worden over dertig jaar twee keer zoveel gewassen beschadigd door insecten. Zelfs wanneer de EU-landen hun beloftes nakomen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, zullen gewassen niet genoeg beschermd zijn. De stijgende temperaturen zorgen ervoor dat de hoeveelheid insecten stijgt. Ook wordt de …

Het onbewust eten van microplastic

Het is wel duidelijk dat plastic de aarde enorm vervuilt. Plastic kan niet worden afgebroken in de natuur, waardoor zelfs na de verwerking ervan, er altijd kleine stukjes microplastic in de natuur achter zullen blijven. Het gaat om microplastic van slechts vijf tot honderd nanometer groot. Deze microplastics vervuilen de oceanen en komen in voeding …

Makkelijke manieren om thuis voedselverspilling te verminderen

Voedselverspilling is al jaren een groot probleem. Veel bedrijven zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het verminderen van voedselverspilling of het hergebruiken van reststromen. Maar niet alleen producenten en supermarkten spelen een rol bij voedselverspilling. Ook thuis wordt veel eten onnodig weggegooid. Er zijn simpele manieren waarmee ook wij thuis voedselverspilling kunnen verminderen. Dit scheelt …

Belangrijkste trends voor snoep en snacks in 2019

Afgelopen jaren zijn los verpakte snoepjes en snacks steeds populairder geworden. Steeds meer mensen eten ‘on-the-go’, waardoor tussendoortjes makkelijk mee te nemen moeten zijn. Ook blijven ontwikkelingen op het gebied van allergenen en veganisme een grote rol spelen. Tijdens de ISM worden de belangrijkste trends op het gebied van snacks en zoetwaren zichtbaar. Voor ieder …