Belangrijkste trends voor snoep en snacks in 2019

Belangrijkste trends voor snoep en snacks in 2019

Afgelopen jaren zijn los verpakte snoepjes en snacks steeds populairder geworden. Steeds meer mensen eten ‘on-the-go’, waardoor tussendoortjes makkelijk mee te nemen moeten zijn. Ook blijven ontwikkelingen op het gebied van allergenen en veganisme een grote rol spelen. Tijdens de ISM worden de belangrijkste trends op het gebied van snacks en zoetwaren zichtbaar.

Voor ieder wat wils

Tegenwoordig houden meer consumenten zich bezig met gezond eten, maar ook met duurzaam eten. Hierdoor wordt veganistisch en vegetarisch eten steeds populairder. Ook worden producten die lactose of gluten bevatten steeds vaker vermeden naar aanleiding van specifieke diëten of door een eventuele allergie. Gezien de omstandigheden stijgt de vraag naar glutenvrije-, lactosevrije-, vegetarische- en veganistische tussendoortjes enorm. Producenten moeten hierdoor rekening houden met verschillende doelgroepen en ervoor zorgen dat iedereen is voorzien van een geschikt product. Naast de opkomende trends met betrekking tot gezondheid en duurzaamheid blijven ook suiker- en vetreductie in producten een grote rol spelen in 2019.

Gemak

Onze levensstijl wordt steeds drukker. Dagen zijn vaak vol gepland met werken, sporten, zorgen voor de kinderen en andere activiteiten. Bij tussendoortjes is het daarom essentieel dat deze gemakkelijk mee te nemen zijn. Individueel verpakte hartige- of zoete snacks blijven daardoor enorm populair, ook in 2019.

ISM: de beurs voor zoetwaren en snacks

De ISM beurs vindt jaarlijks plaats in Keulen, Duitsland. Op deze beurs staan bijna tweeduizend bedrijven op het gebied van snacks en zoetwaren. Grote levensmiddelenbedrijven vanuit de hele wereld nemen deel aan de ISM en laten hier nieuwe producten zien. Op de beurs is ook ruimte voor start-ups die hier de kans krijgen om zichzelf te presenteren of om te speeddaten met belangrijke spelers in deze branche. Het is een belangrijk evenement om een netwerk op te bouwen of te vergroten.

Geen reacties

Je reactie toevoegen